Uit mezelf met elkaar Sluiten

JoHaenen,voorzitter

Ik ben opgeleid als elektronicus en bedrijfskundige. Ik heb gewerkt als manager bij (inter)nationale bedrijven in de elektronische industrie en in de dienstensector. Verder heb ik bij een thuiszorgorganisatie gewerkt. Tegenwoordig heb ik een eigen bedrijf op het gebied van training en advies. Tijdens mijn werk beleef ik veel plezier aan de omgang met mensen met verschillende achtergronden. Dit geldt ook voor mijn contacten in het verenigingsleven. In de Adviesraad Wmo en Participatiewet kan ik mijn werkervaring in de thuiszorg en mijn betrokkenheid bij (oudere) mensen inzetten. Ik wil kritisch meedenken en meewerken aan de totstandkoming van het beleid en uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet (Pw) Ik wil in mijn rol als lid van de adviesraad graag helpen de leefbaarheid in de gemeente te vergroten.

Ik vind het belangrijk dat mensen richting kunnen geven aan hun eigen leven. Mensen met zorgvragen moeten daarom niet afhankelijk gemaakt worden van het zorgaanbod. Het is belangrijk dat mensen zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen wie op welk moment de zorg van hun keuze komt leveren. Het is daarom nodig dat de procedures voor het aanvragen van zorg toegankelijk en begrijpelijk zijn. De zorg moet overzichtelijk en klantgericht worden aangeboden. 

Jo Haenen
Als lid van de Adviesraad Wmo en Participatiewet zet ik mij in voor een mens- gerichte en eerlijke uitvoering van de Wmo en Pw. Het uiteindelijke succes wordt bepaald door de samenwerking tussen de gemeente en alle andere betrokkenen. We zijn dus samen aan zet.
Jo Haenen 1954 / woonachtig in Sint Odiliënberg